Alain Ulmer - fotograaf

Ik ben geboren in 1949 in Chazelles sur Lyon (Frankrijk). Sinds 1970 woon en werk ik in Nederland. Tot juni 2010 was ik werkzaam als natuurgids en gediplomeerd fotograaf bij de gemeente Rotterdam. Mijn foto’s worden gebruikt in folders, boeken en brochures, voor tentoonstellingen, worden verkocht enz.

Als fotograaf beoefen ik verschillende genres zoals portretfotografie, natuur- en landschapsreportages en digitale beeldbewerking. In mijn werk vind ik gevoel en sfeer, compositie en vorm heel belangrijk.

Ik maak deel uit van de Artgroup MAASKUNST, een platform voor internationale kunstenaars met wie ik regelmatig exposeer op diverse locaties en in verschillende galeries. Ik ben lid van de Cœur de Cévennes, een vereniging met als doel het bevorderen van kunst en artistieke projecten in de Cévennes.

Door de zoeker van de camera wordt de wereld in stukken werkelijkheid verdeeld die aantrekkingskracht op mij uitoefenen. Als ik een mooi, vreemd of spannend beeld probeer vast te leggen, ervaar ik een gevoel van geluk. De emoties tijdens een opname zijn intens, bijna mystiek. De zoektocht naar schoonheid is op zichzelf al een genot.

 

Contact